Leer jezelf verdedigen met zelfverdedigingstechnieken

 

Helaas wordt er tegenwoordig steeds vaker gepest. Niet leuk, zeker niet wanneer jij het slachtoffer bent. Moeten ze jou altijd hebben? Dan ga jij overal met tegenzin naartoe. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. In zo’n situatie is het belangrijk om voor jezelf op te komen. Maar ja, veel mensen hebben geen idee hoe zij dit moeten doen. Zelfverdediging is in dat geval de beste optie. Heb jij geen ervaring met zelfverdediging? Dan weet je ook niet hoe je moet starten. Daarom leren wij je hier een aantal technieken om jezelf te verdedigen.

self defense

Beoordeel de belager

Word jij lastiggevallen door iemand? Dan is het in eerste instantie altijd van belang om je belager te beoordelen. Let bijvoorbeeld op zijn handen. Wanneer je zijn handen ziet, is de kans aanwezig dat hij deze gaat gebruiken voor een aanval. Mogelijk wil de belager jou zelfs aanvallen met een voorwerp. In dat geval zie je zijn handen niet. Bij een aanval met een wapen doe je er goed aan de confrontatie te vermijden.

Een defensieve houding aannemen

Indien iemand jou aanvalt, neem je een verdedigende houding aan. Bescherm in eerste instantie altijd je gezicht. Bij een aanval is de kans namelijk groot dat deze gericht is op je gezicht. Neem daarnaast een brede houding aan. Zet een voet voor en een voet achter. Zo sta je steviger, waardoor de kans kleiner is dat je omgeduwd wordt.

Iemand aanvallenself defense

Zie jij echt geen uitweg meer? Dan kun je besluiten in de tegenaanval te gaan. Veel mensen slaan er in dat geval als een gek op los. Niet verstandig, want zo kan een gevecht lang duren. Met de juiste aanvalstechnieken geef jij jouw belager een koekje van eigen deeg. Je kunt hem bijvoorbeeld een knietje geven in het geslachtsdeel of de onderbuik. Ook kun je proberen de knieschijf van je belager te raken.

Meer zelfverdedigingstechnieken

Natuurlijk is er nog veel meer wat jij kunt doen om jezelf te verdedigen. Zoek op het internet gewoon eens naar zelfverdedigingstechnieken. Er zijn genoeg sites die hierover schrijven. Ben jij een meester in het verdedigen van jezelf? Bouw dan een website over zelfverdedigingstechnieken. Wanneer jij diverse technieken haarfijn uit weet te leggen, heb je snel veel websitebezoekers. En anders kun je in het begin altijd nog verkeer voor je website kopen natuurlijk. Maar we gaan er uiteraard niet van uit dat dit nodig is.